Геноцид у Гаравицама део пројекта планског уништења Срба у НДХ

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Avg.2023, 13:34

Геноцид у Гаравицама део пројекта планског уништења Срба у НДХ

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је да је геноцид у Гаравицама код Бихаћа, на лето 1941. године, био део пројекта планског уништења српског народа у НДХ. Фото: Wikimedia/Медија центар Београд “Усташки режим је у Гаравицама током јула и августа 1941. године починио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << геноцид над више од 14.000 невиних српских цивила са подручја бихаћког среза и околних мјеста Лике и Кордуна”, рекао је он.
У Гаравицама је страдао и мањи број других нација укључујући Роме и Јевреје, саопштио се Савез Срба из региона.
Линта истиче да је ово велико стратиште српског народа, било деценијама скривано у комунистичкој Југославији због политике лажног братства и јединства, што, сматра он, потврђује и чињеница да је први парастос српским жртвама геноцида у Гаравицама служен тек крајем 1991. године, односно први пут после 50 година.
Каже да се, за време комунистичког режима, говорило да су Гаравице једно од стратишта жртава фашистичког терора што је био начин да се замагли и потисне ко су жртве а ко крвници, са циљем да се сакрије неспорна истина да је над српским народом у Гаравицама и на многим другим мјестима широм НДХ почињен геноцид и да су тај геноцид починили Хрвати и Муслимани.
Pre 28 godina počela agresija Hrvatske na Srbe u Krajini

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Геноцид у Гаравицама део пројекта планског уништења Срба у НДХ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.