Кина предлаже да малолетне особе користе телефон највише два сата дневно

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Avg.2023, 09:30

Кина предлаже да малолетне особе користе телефон највише два сата дневно

Кинеска администрација за сајбер простор (CAS) предложила је да се усвоје правила према којима би особе млађе од 18 година могле да проведу максимално два сата дневно на својим паметним телефонима. Фото: Pexels/cottonbro studio
Према предложеним правилима, корисници од 16 до 18 година >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << могли би да проведу два сата дневно на телефонима, деца од осам до 16 година добила би један сат, док би деца до осам година имала само осам минута.

Поред тога, малолетним особама би био забрањен приступ интернету на телефонима од 22 часа до шест сати ујутру, преноси Скај њуз.
Предлог је објављен у тренутку када су кинеске власти све више забринуте због зависности од интернета међу младима.
Уколико предлог буде усвојен, то би могло да погоди компаније попут власника ТикТока „ByteDancе“ јер из CAC-а наводе да би пружаоци услуга морали да уведу временско ограничење у складу са предложеним правилима.
Из CAC-а, међутим, кажу да би родитељима било омогућено да укину ограничења за своју децу.
Си позвао на брзу модернизацију војске, уочи 96. годишњице кинеске армије

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина предлаже да малолетне особе користе телефон највише два сата дневно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.