Идеалне намирнице уколико патите од надимања стомака: Ово би требало да се нађе у вашој кухињи

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Avg.2023, 08:02

Идеалне намирнице уколико патите од надимања стомака: Ово би требало да се нађе у вашој кухињи

Надимање стомака које често осећамо може изазвати јак осећај нелагодности, што утиче на наш свакодневни живот на различите начине. Фото: Pexels/Kindel media Надимање у стомаку се обично јавља због накупљања гасова у гастроинтестиналном тракту. Надимање чини стомак већим него обично, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а може бити и болан. Задржавање течности у телу такође може довести до надимања.
Ево 5 најбољих намирница које можете додати својој исхрани и лако се изборити са досадним надимањем стомака.
Краставац Можда већ знате да краставац може смањити натеченост испод очију. Оно што можда нисте знали је да може да делује на исти начин и за ваш стомак. Поврће садржи кверцетин, флавоноидни антиоксиданс који помаже у смањењу надимања.
Банане Намирнице богате калијумом, као што су банане, авокадо, киви, поморанџе и кикирики, спречавају задржавање воде регулишући нивое натријума у ​​вашем телу и тако могу смањити надимање изазвано сољу. Банане такође имају растворљива влакна која могу ублажити или спречити затвор.
Папаја Ензим папаје помаже у разградњи протеина у гастроинтестиналном систему, што олакшава варење. Тропско воће такође има антиинфламаторна својства, као и влакна која подржавају снажан, пробавни систем.
Шпаргле Шпаргле су суперхрана против надимања. Оне такође садрже пребиотике, који помажу у одржавању раста „добрих“ бактерија. Ово помаже у одржавању здраве равнотеже у дигестивном систему како би се спречили и/или смањили гасови. Поврће садржи растворљива и нерастворљива влакна, која помажу у промоцији општег здравља пробаве.
Јогурт са пробиотицима Ако говоримо о врхунским намирницама које се боре против надимања, онда јогурт дефинитивно заслужује место на нашој листи. Неке од ових „добрих“ цревних бактерија су пробиотици. Они помажу у регулисању варења и промовишу опште здравље пробаве.
Бонус савет: Смањите стрес Веровали или не, надимање није увек повезано са вашом исхраном. Кортизол, такође познат као хормон стреса, може изазвати низ симптома у целом телу, укључујући надимање. Истраживања показују да стрес директно утиче на пробавни систем, што заузврат може изазвати надимање. Неки природни начини за које је доказано да снижавају кортизол су бољи сан, вежбе ниског интензитета и медитација. Једна од најбољих вежби за смањење кортизола је ходање. Довољно је 20 минута хода умереним темпом током дана.
Kako je igra loptom došla do najpopularnijeg sporta na svetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Идеалне намирнице уколико патите од надимања стомака: Ово би требало да се нађе у вашој кухињи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.