Сенегал суспендовао ТикТок јер угрожава стабилност земље

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Avg.2023, 16:01

Сенегал суспендовао ТикТок јер угрожава стабилност земље

Сенегал је, до даљњег, суспендовао приступ апликацији ТикТок, навео је данас у саопштењу министар комуникација Муса Бокар Тиам, неколико дана након што је ограничио употребу интернета после протеста опозиције. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Dwyer „Министар… обавештава јавност да је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << приметио да је апликација ТикТок друштвена мрежа коју фаворизују људи са лошим намерама ради ширења мржње и субверзивних порука које угрожавају стабилност земље“, наводи се у саопштењу министра комуникација, пренео је Ројтерс.
Ова западноафричка земља, такође, је ограничила приступ интернет услугама од понедељка, користећи слично образложење.
Ограничења су донета након што је опозициони лидер Усмана Сонко оптужен за планирање побуне, злочиначку заверу и друга кривична дела.
Сенегал су потресли спорадични насилни протести током године јер су присталице опозиције оптужиле председника Меки Сала да је подигао оптужбу против Сонка да би га дисквалификовао из учешћа на наредним изборима.
Snimak medveda koji preplivava Drinu postao viralan na Tik-Toku (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сенегал суспендовао ТикТок јер угрожава стабилност земље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.