Пољска шаље још војника близу Белорусије због нарушавања ваздушног простора

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 20:59

Пољска шаље још војника близу Белорусије због нарушавања ваздушног простора

Пољско министарство одбране саопштило је данас да ће послати још војника на границу са Белорусијом након што је утврдило да су два белоруска хеликоптера нарушила ваздушни простор Пољске. Фото: Танјуг/AP Photo/Michal Dyjuk, File „Установљено је да је данас, 1. августа 2023. године, дошло до >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нарушавања пољског ваздушног простора од стране два белоруска хеликоптера која су изводила обуку у близини границе“, пише у саопштењу министарства.
Додаје се да је белоруска страна претходно обавестила пољску страну о одржавању обуке.
Наводи се да се инцидент догодио у области Бјаловјеже на веома малој надморској висини, због чега радарски системи Оружаних снага Пољске нису одмах забележили нарушавање.
„Маријуш Блашчак, министар одбране, наредио је повећање броја војника на граници и издвајање додатних снага и ресурса, укључујући борбене хеликоптере“, поручују из пољског министарства.
У саопштењу се додаје да је НАТО обавештен о инциденту, као и да ће министарство позвати белоруског амбасадора да објасни како је дошло до инцидента.
Из пољског министарства одбране подсећају да су Русија и Белорусија недавно „интензивирале хибридне активности против Пољске“.
SAD: Ne postoji pretnja po članice NATO zbog prisustva Vagnera u Belorusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пољска шаље још војника близу Белорусије због нарушавања ваздушног простора се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.