САД: Не постоји претња по чланице НАТО због присуства Вагнера у Белорусији

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 19:38

САД: Не постоји претња по чланице НАТО због присуства Вагнера у Белорусији

Бела кућа је саопштила данас да не постоји конкретна претња по чланице НАТО-а због присуства руске паравојне групе „Вагнер“ у Белорусији. Фото: WikimediaCommons/Matt H. Wade „Сједињене Државе нису свесне било какве конкретне претње по Пољску или друге савезнице НАТО због присуства снага >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << групе Вагнер у Белорусији“, рекао је да портпарол Беле куће Џон Кирби, преноси Ројтерс.
Додао је да Вашингтон пажљиво прати ситуацију, након што је неодређени број Вагнероваца почео да обучава белоруску војску, што је довело до тога да Пољска премести више од 1.000 војника на границу са Белорусијом.
Говорећи о ситуацији у Нигеру, Кирби је рекао да нема назнака да Русија стоји иза војног пуча, као и да САД нису промениле своју одлуку о присуству у тој западноафричкој земљи.
„Влада САД још није донела никакву одлуку о будућности америчке помоћи Нигеру“, навео је портпарол Беле куће.
Војна хунта је прошле недеље збацила председника Нигера Мохамеда Базума и његову владу, што је седми војни пуч у Западној и Централној Африци за мање од три године.
Rojters: Kremlj kaže da BRIKS raste, ali nagoveštava neslaganja oko proširenja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Не постоји претња по чланице НАТО због присуства Вагнера у Белорусији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.