Компанија Икс затражила да се одбаце поједине тужбе за неисплаћивање отпремнина

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 19:19

Компанија Икс затражила да се одбаце поједине тужбе за неисплаћивање отпремнина

Платформа Икс (X), раније позната као Твитер, и њен власник Илон Маск, затражили су од савезног судије државе Делавера да одбаци једну од неколико тужби, које се односе на тврдње да та компанија није исплатила обећане отпремнине раније отпуштеним запосленима. Фото: Танјуг/AP Photo/Marcio >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Jose Sanchez, File У поднеску се наводи да шесторо бивших запослених који су тужили компанију у мају, нису били стране у споразуму о спајању Твитера и холдинг компаније у власништву Маска из 2022. године, тако да не могу да туже корпорацију због наводног кршења договора о отпремнинама, преноси Ројтерс.
Маскови адвокати су навели да тужбе против њега треба да буду одбачене, јер није потписао конкретну одредбу споразума о спајању која укључује бенефиције запослених, укључујући отпремнине.
Подносиоци тужбе имали су различите високе функције у компанији Твитер, а саопштили су да им компанија није исплатила отпремнину у укупном износу вишем од милион долара након што су прошле године изгубили посао.
Твитер је отпустио више од половине радне снаге као меру смањења трошкова, након што је Маск купио компанију прошлог октобра, подсећа Ројтерс.
Тужба против Икса и Маска није заједничка, али две сличне нерешене тужбе покренуте у име много већих група бивших запослених на Твитеру тврде да компанија дугује више од 500 милиона долара отпремнина.
Nemačka: Nezaposlenost u julu blago pala na 5,6 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Компанија Икс затражила да се одбаце поједине тужбе за неисплаћивање отпремнина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.