Колико пута недељно треба вежбати?

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 18:01

Колико пута недељно треба вежбати?

Вежбање је добро за ваше опште здравље, а посебно за срце. Фото: Unsplash/Intenza fitness Генерално се препоручује да радимо 150 минута умерене до снажне активности недељно.
Али да ли је важно да ли вежбате током целе недеље или све радите током викенда?
У истраживању је око 90 хиљада >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << здравих људи средњих година носило наруквице (акцелерометре) које су пратиле њихову активност.
Снимала је њихове нивое активности недељу дана са посебном пажњом на умерену до снажну активност.
Истраживачи су открили да су у шест година након процене акцелерометра, људи који су се редовно бавили умереном до интензивном активношћу имали мање можданих удара, срчаних удара, срчане инсуфицијенције и атријалне фибрилације (неправилан срчани ритам) у поређењу са људима који су били неактивни. Ново откриће овог истраживања је да нема разлике у резултатима људи који су радили више од половине своје активности током викенда у односу на оне који су то ширили током недеље.
Није било важно када је то учињено – умерено снажна физичка активност била је повезана са побољшаним здрављем срца.
Kako da uz malo truda najlakše izgubite kilograme nakon pedesetog rođendana?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колико пута недељно треба вежбати? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.