Судијска комисија ФСС: Митић није оштетио Партизан, али сматрамо да није имао свој дан (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 17:01

Судијска комисија ФСС: Митић није оштетио Партизан, али сматрамо да није имао свој дан (ВИДЕО)

Председник Судијске комисије Фудбалског савеза Србије (ФСС) Дејан Филиповић изјавио је данас да главни арбитар утакмице првог кола Суперлиге Србије између ТСЦ-а и Партизана Милан Митић није оштетио „црно-беле“ на овом мечу. Фото: WikimediaCommons/Антон Зайцев Утакмица између ТСЦ-а >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Партизана одиграна је пре два дана у Бачкој Тополи, а завршена је без победника, 3:3. Клуб из Хумске се по завршетку меча огласио саопштењем у којем је изнео тврдње да је Митић тендециозно судио против Партизана и да је оштетио „црно-беле“.
Филиповић је на данашњој конференцији за медије у Старој Пазови анализирао спорне ситуације са меча у Бачкој Тополи и истакао да није било намере да се оштети било који клуб.
Филиповић је навео да је Митић у 33. минуту пропустио да досуди прекршај за Партизан на ивици шеснаестерца и да додели жути картон Стојићу. Он је истакао да је једанаестерац био очигледан у надокнади првог полувремена за ТСЦ.
Филиповић је оценио да је ТСЦ оштећен, пошто у 54. минуту није требало да буде досуђен пенал за Партизан. „Да је овде донета тачна одлука, иако би била против Партизана, можда свега онога до краја не би било. Овде није пенал. Гол играча Партизана Михајла Илића у другом полувремену оправдано је поништен, јер је Александар Шћекић био у офсајду и онемогућио је двојицу играча ТСЦ-а да реагују. Блок није дозвољен у фудбалу“, истакао је Филиповић.
Председник Судијске комисије ФСС је навео да судија Митић није погрешио када је свирао други пенал за ТСЦ, као и да није било ничег спорног код трећег гола домаћина, који је постигнут у 96. минуту.
„Ми можда грешимо некада у избору судија, али одбијам да постоји икаква наша тенденција да се неко оштети од првог кола. Остављам вама да закључите да ли је судија био тенденциозан и да ли је грешио на штету једног или другог тима. Сматрамо да судија није имао свој дан, али је прошле сезоне изнео велики део првенства. Не постоји никаква тенденција и ‘навлачења’ за неког“, навео је Филиповић.
На питање да ли би поново одредио Митића да суди утакмицу Партизана и ТСЦ-а, Филиповић је одговорио одрично.
„Сви који раде у фудбалу, греше. Причао сам о грешкама судија, али ја преузимам одговорност, као што је то случај и са шефом стручног штаба. Митић нема лошу историју судијских одлука са Партизаном“, истакао је, између осталог, Филиповић.

Selektor Srbije Đovani Gvideti vodi u Firencu 14 igračica na mečeve sa Italijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Судијска комисија ФСС: Митић није оштетио Партизан, али сматрамо да није имао свој дан (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.