ЕУ позвала Русију да не користи нападе дроновима као изговор за ескалацију

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 16:00

ЕУ позвала Русију да не користи нападе дроновима као изговор за ескалацију

Европска унија позвала је данас Русију да не користи „наводне нападе“ беспилотних летелица на Москву као изговор за ескалацију сукоба у Украјини. Фото: WikimediaComonns/Thijs ter Haar – Flickr „Свесни смо извештаја да су беспилотне летелице наводно летеле изнад московског региона. Нисмо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << упознати са њиховим пореклом, околностима или другим детаљима… Русија не би требало да користи ово као изговор за даљу ескалацију“, рекла је портпаролка Европске комисије Набила Масрали током брифинга.
Она је такође довела у питање кредибилитет извештаја руске стране о овим нападима дроновима, објашњавајући такав став наводним руским манипулисањем информацијама, преноси Риа новости.
Раније је, коментаришући нападе кијевског режима на цивилну инфраструктуру Руске Федерације, званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила да је кијевски режим терористички и да има све знаке међународне организоване криминалне групе.
Министарство одбране Русије саопштило је да је кијевски режим покушао да нападне објекте у Москви и Московској области са три дрона, од којих је два уништила противваздушна одбрана изнад Одинцовског и Нарофоминског округа, а један је потиснут електронским навођењем.
U Italiji stopa nezaposlenosti najniža u poslednjih 14 godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ позвала Русију да не користи нападе дроновима као изговор за ескалацију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.