Да ли знате када даме немају предност?

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 16:00

Да ли знате када даме немају предност?

Утврђено правило да даме увек имају предност не важи у свим случајевима, посебно када је у питању ресторански бонтон. Мушкарац прво улази у ресторан како би „истражио непознато подручје”, односно снимио ситуацију и пронашао одговарајући сто и по потреби се побринуо за резервацију. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Фото: Pixabay/neshom Даме имају предност при изласку из ресторана, а они који држе врата добиће додатни бонус.
Када је у питању распоред седења, улога мушкарца је да седне са стране стола где може лако да види конобара и да му да знак да донесе рачун.
У случају да вам нешто није по вољи са јелом, позовите конобара и љубазно, али без одлагања, објасните у чему је проблем. Не чекајте предуго јер ако очистите тањир, биће теже објаснити да вам се јело не свиђа.
Ако одлучите да пијете вино, имајте на уму да чашу треба држати за дршку, а не за стомак – не само због отисака прстију, већ и зато што се вино не загрева непотребно. Ако вас количина прибора за јело збуни, нећете погрешити ако са сваким курсом одаберете онај који је најудаљенији од вашег тањира.
Нож се држи у десној, а виљушка у левој руци, а када завршите са јелом, оставите виљушку и нож да стоје паралелно један са другим. Ово је јасан сигнал конобару да може узети ваш тањир и прибор за јело са стола.
Razmišljanje na stranom jeziku može poboljšati pamćenje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли знате када даме немају предност? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.