Да ли знате који супер процеси се дешавају у нашем телу када једемо чоколаду?

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 15:00

Да ли знате који супер процеси се дешавају у нашем телу када једемо чоколаду?

Да, то је слаткиш и садржи шећер, али може донети много користи за тело. Мало је слаткиша који су здрави као црна чоколада. Не садржи пуно шећера, пуна је здравих масти које ће вас задовољити, а богата је и антиоксидансима. Фото: Pixabay/Counselling Ево свих предности које чоколада може >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << донети вашем телу:
Може спречити повећање телесне тежине Једна врста антиоксиданса у какаоу спречила је повећање телесне тежине код лабораторијских мишева, показало је истраживање. Да бисте осетили ову корист, требало би да конзумирате црну чоколаду, наиме, млечне верзије садрже више шећера и млека. С обзиром на то да је ово истраживање спроведено на животињама, закључци се још не могу директно повезати са људима, али једно је јасно, мање калорија значи и мању вероватноћу добијања на тежини. Стога, ако вечерњу порцију сладоледа замените црном чоколадом ниже калоријске вредности, унећете мање калорија.
Смањује стрес Једињења у чоколади заправо играју хемијску улогу у смањењу стреса. Конзумирање 40 грама чоколаде сваког дана током две недеље може вам помоћи да се опустите, односно може да снизи ниво хормона стреса, кортизола. Најбоља опција је заправо поделити дневну порцију и први део појести као поподневну ужину, а други део после вечере.
Смањен ризик од хроничних болести Чоколада може да ојача срце, тачније, најновија истраживања су показала да је конзумација чоколаде повезана са смањеним ризиком од срчаних обољења, можданог удара и дијабетеса. Да бисте осетили ове предности, требало би да једете 6 порција чоколаде недељно. Истраживачи повезују ове предности са флаванолима, који имају антиоксидативне и антиинфламаторне ефекте.
Боље варење Варење је повезано са гомилом других система у телу, од коже до расположења. Једињења у тамној чоколади су повезана са растом антиинфламаторних бактерија у микробиому црева. Истраживања на људима су показала значајан пораст добрих бактерија, односно пробиотика, након што су четири недеље пили пиће богато флаванолима из какаоа.
Da li so ima rok trajanja?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли знате који супер процеси се дешавају у нашем телу када једемо чоколаду? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.