Тест интелигенције од три питања: Уколико успете тачно да одговорите спадате у најпаметнију групу људи

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 13:01

Тест интелигенције од три питања: Уколико успете тачно да одговорите спадате у најпаметнију групу људи

Проверите свој IQ. Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Најкраћи IQ тест на свету не би требало да вам одузме превише времена и ако можете тачно да одговорите на сва питања, можда сте заиста прави паметњаковићи.
ТикТокер @chibimallo објавио је IQ тест који је направио професор МИТ-а >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Шејн Фредерик и назван је Cognitive Reflection Test.
Са само три питања, то би требало да буде врста теста који се решава поприлично брзо. Наводно је то ‘најбржи IQ тест на Земљи’, а ако сва питања тачно одговорите, ‘паметнији сте од 85 посто човечанства ‘.
Психолог Фредерик провео је 3428 људи кроз три питања у раздобљу од 26 месеци. Од свих тих људи само је 11 посто сва три питања тачно одговорило, а 33 посто сва три погрешно. Дакле, звучи као прилично лукав квиз, мислите ли да бисте могли да га решите?
Ево питања: 1. Палица и лоптица коштају укупно 1,10 долара, палица кошта 1 долар више од лопте. Колико кошта лопта?
2. Ако пет машина за пет минута да направе пет алата, колико би времена било потребно да 100 машина направе 100 алата?
3. У језеру постоји комад локвања. Сваки дан се локвањ удвостручује, ако је потребно 48 дана да љиљани покрију цело језеро, колико ће времена требати да љиљани покрију половину језера?
Вероватно би требало да напоменемо да пре него што поднесете пријаву за Менсу, погрешно постављена питања вас не чине глупима, то су само три питања и IQ тестови нису одлучујућа препрека за интелигенцију.
Ова су питања осмишљена тако да ‘дају импулсивне погрешне одговоре’ при чему би се ваш мозак осврнуо на оно што звучи као тачан одговор пре него што можете да размислите и схватите да сте прескочили погрешан закључак. Сада је време за одговоре и стварно се надамо да се нисте само померили према доле да бисте их проверили пре него што сте одговорили на питања.
Ево и одговора: За прву мозгалицу одговор је да лоптица кошта пет центи, што значи да палица која кошта долар више износи 1,05 долара, а заједно би вас коштала 1,10 долара. Ако сте то добро схватили, можете себе наградити кексом у којем можете уживати у паузи, а можда се наградите још једним ако сте добили тачан одговор на друго питање.
А тај тачан одговор на то друго питање је наравно пет минута, јер ако пет машина за пет минута да направе пет алата, онда једна машина направи један за пет минута, тако да ће 100 њих који раде у исто време обавити посао за пет минута .
Коначно, комад локвања који се удвостручује сваким даном и на крају прекрије цело језеро 48. дана могао би да покрије половину 47. дана. Последњи дан удвостручења величине повећава покривеност с пола језера на пуну, зато немојте упасти у замку мислећи да је одговор 24 дана.
Јесте ли све добро схватили? Надамо се да је тако, а ако сте све знали, то очито значи да сте паметни и браво за то.
Aktivnost u vodi koja topi kilograme, a nije plivanje!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тест интелигенције од три питања: Уколико успете тачно да одговорите спадате у најпаметнију групу људи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.