Јапан: За десетине хиљада људи саветује се евакуација због тајфуна

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 12:31

Јапан: За десетине хиљада људи саветује се евакуација због тајфуна

У Јапану су летови отказани, а десетинама хиљада људи је саветовано да се данас евакуишу из својих домова због снажног тајфуна Канун који се приближио јапанском острву Окинава и прети обилним кишама и јаким ветровима до четвртка. Фото: Танјуг/Courtesy of National Institute of Information and Communications >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Technology (NICT) via AP Предвиђају се удари ветра до 65 метара у секунди, пренео је Ројтерс.
Аеродром у главном граду Окинаве, Нахи, затворен је данас, и сви летови за и из тог подручја су отказани, што је више од 900 летова, јавила је ТВ Асахи. Очекује се да ће пасти најмање 180 милиметара кише по метру квадратном у среду, јавила је телевизија НХК.
И у другим деловима Јапана било је невреме, а готово 15.000 домаћинстава остало је без струје у Токију и околним подручјима након снажне грмљавине, саопштио је „Тokio Electric Power“.
Građani 55 zemalja mogu da apliciraju za elektronsku vizu za posetu Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапан: За десетине хиљада људи саветује се евакуација због тајфуна се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.