Грчка: Пет особа ухапшено због подметања пожара, двоје под истрагом

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 12:01

Грчка: Пет особа ухапшено због подметања пожара, двоје под истрагом

Пет особа ухапшено је у Грчкој због подметања пожара у Виотији, Илији, Јанини, Пели и Митилини, а министар за климатску кризу и цивилну заштиту Василис Кикилијас најавио је строже казне за одговорне за паљевине, али и за оне који показују „немар“ према околини. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Petros Giannakouris Кикилијас је најавио да ће казне бити сличне онима који се примењују на лица оптужена за злостављање животиња, преноси грчки портал ЕРТ.
Мушкарац стар 57 година, који је ухапшен и оптужен за подметање пожара у Каленци у планинској области Цумерка на западу Грчке, данас ће бити изведен пред истражне органе. Локални медији су пренели да је он наводно умешан у још два слична случаја.
Други оптужени, 65-годишњи мушкарац који је ухапшен у области Илија на Пелопонезу и оптужен за покушај подметања пожара извинио се истражитељима.
Према наводима припадника ватрогасне службе, овај човек је ухапшен у Пиргосу током рутинске контроле и осумњичен је за покушај подметања пожара у травнатом растињу, на локалном путу Ксирокамбу – Пефкес. Још један 20-годишњи младић ухапшен је и осумњичен за подметање пожара у области Плака Делесио у општини Танагра Бојотија на западу Грчке, која се сматра једним од најопаснијих подручја за пожар.
Ватрогасци су видели како овај 20-годишњак пали канту за смеће потом су га имобилисали и одвели у истражно одељење.
Japan: Za desetine hiljada ljudi savetuje se evakuacija zbog tajfuna

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грчка: Пет особа ухапшено због подметања пожара, двоје под истрагом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.