Шта чека жену која штеди на себи: Речи немачког писца због којих се свака од нас треба замислити

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 11:31

Шта чека жену која штеди на себи: Речи немачког писца због којих се свака од нас треба замислити

„Жена која штеди на себи чини да мушкарци желе да штеде само на њој,“ рекао је писац Ерих Марија Ремарк. Фото: Pexels/Engin Akyurt Речи Ерих Марије Ремарка нас терају да добро размислио о томе шта се дешава са женама које штеде на себи?
“Прво штедимо на себи, па онда живот штеди на нама“ Скромност, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << добро понашање и добра нарав – особине су које смо научили од родитеља, али у животу нису баш применљиве. У животу је све мало другачије: за сваку бескрупулозну особу, скромна и добра особа се сматра добром приликом за искоришћавање.
Када је поред добре и пристојне особе зао човек који је користи, добре особине тада служе злу. Свака љубазна, васпитана и скромна особа треба да се бави оснаживањем како не би дошла до те сигуације да је други гурају. Али да бисте разумели друге, прво морате разумети себе и себи поставити питање: Зашто жена тако често штеди на себи и шта добија за то?
Нико вам неће захвалити ако будете штедели на себи. Овде се, наравно не говори о материјалним стварима: жене штеде на сопственом одмору, на својим жељама…
Људи се брзо навикну на то да је теби потребно мало, па ти мало и дају. Прво штедиш на себи, па онда сви штеде на теби. Од таквог живота се жена умори и разочара. Онда почиње да се пита зашто има такав живот, зашто је сви искоришћавају?
Лоше навике доводе до лошег живота. Навика да штедите на себи појављује се када упознате сродну душу и када родите децу. Ваша сопствена слика у глави се мења. Пре сте на тој слици били само ви, а сада су ту и муж и деца. Мајка толико воли своје дете да је спреман да се жртвује. Заљубљена жена је спремана да жртвује своје пријатеље, своје хобије, своје време само због њега. Муж се брзо навикне да се његова жена жртвује, док деца никад нису ни упознала другачију мајку него само ову мученицу.
И шта се онда дешава ако жена одлучи да престане да се жртвује? Па нико неће рећи „Хвала ти пуно, сад је време на тебе!“ Не, сви ће се наљутити на њу!
Ако се жена плаши да иде против овог беса, пролетеће јој године, деценије а на крају живот.
Зато не штедите на времену посвећеном себи, на дивним мирним вечерима, на књигама, на својим сновима – јер живот неће трајати вечно.
Pravilno pranje veša: Ispravite greške koje mnogi prave

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта чека жену која штеди на себи: Речи немачког писца због којих се свака од нас треба замислити се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.