Студенти Електротехничког факултета освојили друго место на међународном такмичењу

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 11:22

Студенти Електротехничког факултета освојили друго место на међународном такмичењу

Студенти Електротехничког факултета освојили су 2. место и награду „Outstanding Performance Award“ на светском универзитетском такмичењу у области иновативних и енергетски ефикасних решења – IEEE International Future Energy Challenge (IFEC), саопштио је H-Bridges, тим студената ЕТФ-а. Фото: Танјуг/ЕТФ Финале >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << такмичења одржано је од 25. до 28. јула у Хановеру у Немачкој, а победио је тим студената са Универзитета Ројтлинген.
„Наши студенти су финалним прототипом постигли ефикасност од 94,1 одсто на 1000W као и 10 пута мању масу у поређењу са тржишним решењима“, наводи се у саопштењу.
Овогодишња тема такмичења била је развој монофазног Solid State трансформатора за ниске снаге. „Предложено решење пружа могућност за значајно редуковањем употребе тешких материјала при производњи трансформатора, а додатно и мониторинг и дијагностику система у реалном времену“, истиче се у саопштењу.
Фото: Танјуг/ЕТФ Примена оваквог концепта би олакшала интеграцију обновљивих извора енергије као и других паметних решења у традиционални електроенергетски систем.
Пропозиције такмичења су такве да тимови имају прилику да прођу целокупан процес развоја, од идејног решења до финалног прототипа кроз више итерација. Како се истиче у саопштењу, рад тима подржали су Електротехнички факултет и бројне домаће и иностране компаније.
Za najbolje studente počinje plaćena praksa u državnim organima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Студенти Електротехничког факултета освојили друго место на међународном такмичењу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.