САД: Пуштен у рад нови реактор у нуклеарној електрани „Вогтле“

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 11:12

САД: Пуштен у рад нови реактор у нуклеарној електрани „Вогтле“

Нови реактор у нуклеарној електрани у америчкој савезној држави Џорџији ушао је у комерцијалну употребу и тако постао први новоизграђени реактор у САД у последњих неколико деценија. Фото: Танјуг/Arvin Temkar/Atlanta Journal-Constitution via AP Компаније „Georgia Power“ је објавила да је успешно окончано >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тестирање Блока 3 у нуклеарној електрани „Вогтле“, наводећи да то постројење сада шаље струју у мрежу, преноси „Глас Америке“.
Са својом пуном снагом од 1.100 мегавата електричне енергије, Блок 3 може да напаја 500.000 домова и пословних објеката. Нуклеарна енергија сада чини око 25 одсто производње компаније „Georgia Power“.
На истој локацији, у близини града Вејнсборо, у округу Бурк, при крају је изградња и четвртог реактора, а Регулаторна комисија за нуклеарну енергију раније је саопштила да би радиоактивно гориво могло да буде утоварено у Блок 4, што се очекује до краја септембра.
Планирано је да Блок 4 уђе у комерцијалну употребу до марта наредне године. Електрана „Вогтле“ је важна јер владини званичници и нека комунална предузећа поново траже употребу нуклеарне енергије како би ублажили климатске промене производњом електричне енергије без сагоревања природног гаса, угља и нафте, наводи америчка агенција.
Japan: Za desetine hiljada ljudi savetuje se evakuacija zbog tajfuna

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Пуштен у рад нови реактор у нуклеарној електрани „Вогтле“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.