Човек који је спалио Куран каже да ће то чинити док књига не буде забрањена

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 10:11

Човек који је спалио Куран каже да ће то чинити док књига не буде забрањена

Хришћанин пореклом из Ирака, Салван Момика, који је у понедељак поново спалио Куран у центру Стокхолма, поручио је да ће то радити све док шведске власти не буду забраниле ту свету књигу. Фото: Танјуг/Oscar Olsson/TT via AP „Наставићу док не забране ову књигу“, рекао је Момика за шведски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јавни сервис СВТ. Момика је у Шведску дошао 2018. године, а трогодишњу боравишну визу добио је у априлу 2021. године.
Након што је први пут спалио Куран, Агенција за миграције покренула је случај против Момике како би му укинула дозволу јер је, како се наводи у саопштењу агенције, добила нове информације које могу да утичу на његово право на боравак у земљи. Арапски медији пишу да је Момика 37-годишњи хришћанин из дистрикта Ал Хамданија, источно од Мосула, наводећи да је “реч о опортунисти жељном пажње јавности“.
У Стокхолму и Копенхагену поново је у понедељак на протестима спаљен Куран, упркос томе што су и Данска и Шведска саопштиле да предузимају мере за ограничавање таквог чина, који је довео до заоштравања односа са муслиманским земљама,
Burkina Faso i Mali: Vojna intervencija protiv Nigera ravna objavi rata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Човек који је спалио Куран каже да ће то чинити док књига не буде забрањена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.