Цвијановић: Санкције САД више личе на трик да се умире Бошњаци

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 09:55

Цвијановић: Санкције САД више личе на трик да се умире Бошњаци

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић, којој је америчка администрација увела санкције, изјавила је да јој некад те санкције, које Американци сад штанцају као на траци, више личе на трик да се умире Бошњаци, него да се заиста казне они којима су намењене. Фото: Танјуг/Дарко >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Војиновић „А поготово што оне не доприносе решавању неког проблема већ су само показатељ да не постоји никаква права стратегија, а ни воља да се земља уведе у уставни ред и политичку стабилност“, нагласила је Цвијановић у изјави за Срну.
Цвијановић је то рекла упитана да прокоментарише санкције које су САД увеле њој, премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу, председнику Народне скупштине Ненаду Стевандићу и министру правде Милошу Букејловићу. Она је истакла да је глупост та нека небулоза да морате прихватити да је нормално то да вам неки неизабрани странац доноси законе уместо домаћих институција, или да вам стално прете неким тужилаштвом због политичког става, или да вам мора постати нормално да вас неко са стране санкционише јер не волите кад вам странци у Уставном суду доносе неуставне одлуке.
„Никакве то везе нема са Дејтонским споразумом, нити ишта значи са аспекта тога ко га поштује, а ко не“, навела је Цвијановић.
Посебно јој је, истиче, занимљив део образложења како су те санкције усмерене искључиво на појединце, а не на институције или позиције у власти које они обављају. „Уопште не знам како су то раздвојили, али са сигурношћу знам да ће мој однос према овим санкцијана у сваком случају бити веома институционалан“, навела је Цвијановић.
Cvijanović, Stevandić, Višković i Bukejlović na crnoj listi SAD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цвијановић: Санкције САД више личе на трик да се умире Бошњаци се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.