Талибани се састали са америчким изаслаником, траже укидање санкција

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jul.2023, 21:01

Талибани се састали са америчким изаслаником, траже укидање санкција

Представници талибанске администрације састали су се у Катару са специјалним изаслаником САД Томом Вестом, са којим су разговарали о укидању забране путовања и других рестриктивних мера уведених против Авганистана. Фото: Танјуг/AP Photo/Kathy Gannon „Исламски Емират Авганистан (ИЕА) >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поновио је да је кључно за изградњу поверења да се уклоне црне листе, као и да се одмрзну авганистанске резерве како би Авганистанци могли да изграде економију која се не ослања на страну помоћ“, рекао је портпарол авганистанског министарства спољних послова Кахар Балки, преноси Ројтерс.
Он је навео да је делегација ИЕА био предвођен вршиоцем дужности министра спољних послова, као и да су састанку присуствовали званичници авганистанске централне банке и министарства финансија.
Америчку делегацију чинило је 15 чланова из различитих ресора.
Око седам милијарди долара Централне банке Авганистана замрзнуто је у Банци федералних резерви Њујорка у августу 2021. године, након што су талибани преузели контролу над земљом после 20 година америчког присуства.
За сада ниједна земља није признала авганистанску владу коју су формирали талибани.
Pokrenut program „One stop shop“ na granici Albanije i Severne Makedonije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Талибани се састали са америчким изаслаником, траже укидање санкција се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.