Израелски Врховни суд у септембру разматра петиције против спорног закона

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jul.2023, 20:30

Израелски Врховни суд у септембру разматра петиције против спорног закона

Израелски Врховни суд саопштио је данас да ће веће од 15 судија у септембру размотрити петиције против спорног закона који је влада Бењамина Нетанијахуа усвојила прошле недеље, а који је подстакао масовне протесте. Фото: Pixabay/TranThangNhat Суд је саопштио да ће се саслушање у вези са >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << законом којим се, како су навели, укида „стандард разумности“, одржати 12. септембра са пуном клупом од 15 судија, пренео је АП.
Врховни суд обично разматра случајеве са мањим судским већем, али сада се одлучио за комплетан састав судија у светлу веома деликатне природе овог питања, наводи америчка агенција.
Закон је био једна у низу измена у склопу реформе правосуђа које је раније ове године предложила Нетанијахуова влада, како би се ограничила моћ Врховног суда.
План реформе правосуђа изазвао је вишемесечне непрекидне масовне протесте против закона, као и критике Вашингтона.
Pokrenut program „One stop shop“ na granici Albanije i Severne Makedonije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израелски Врховни суд у септембру разматра петиције против спорног закона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.