Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jul.2023, 20:02

Украјина потписала уговор са турском компанијом о поправци дронова

Украјинско министарство одбране потписало је данас споразум са турском компанијом „Бајкар Макина“ о изградњи сервисног центра за поправку и одржавање беспилотних летелица у Украјини. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos „Отварајне сервисног центра представља значајан допринос јачању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбрамбених способности Украјине и помоћи ће да се приближимо победи“, саопштио је државни секретар министарства Костјантин Вашченко, преноси Ројтерс.
Украјина настоји да повећа домаћу производњу беспилотних летелица како би формирала „Армију дронова“ која би требало да јој помогне у одбрани од руске агресије, наводи британска агенција.
„Обучено је више од 10.000 оператера дронова, а још 10.000 њих је на обуци“, рекао је раније Михаил Федоров, заменик украјинског премијера задужен за „Армију дронова“.
Pokrenut program „One stop shop“ na granici Albanije i Severne Makedonije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина потписала уговор са турском компанијом о поправци дронова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.