Грешке због којих пуњене паприке никада нису довољно добре

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jul.2023, 16:38

Грешке због којих пуњене паприке никада нису довољно добре

Свака кућа има свој рецепт за пуњене паприке. Неки кувари у мешавину меса додају сирови пиринач, други динстају на масти, али сви се слажу да фил мора бити сочан. Фото: Pixabay/mygraphx Тајна укусности може бити у одабиру праве врсте меса, а да би се што боље повезали са осталим састојцима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << можете додати и јаје. Пуњене паприке могу да се динстају уз запршку или у мешавини чорбе од поврћа и концентрата парадајза, а „класичари” више воле да додају домаћи парадајз сос.
Купујете погрешну врсту паприке Најбоље паприке за пуњење су паприке танких зидова, као што је бабур. Наравно, можете покушати да експериментишете са роговима и другим врстама, али у том случају ћете добити потпуно другачије јело од оног које традиционално припремају мајке и баке.
Бирате погрешно месо Иако свака домаћица има свој рецепт, најчешће се користи мешавина млевеног меса, пиринча и црног лука, а додају се и зачини попут млевене паприке, бибера, соли, першуна и белог лука. Може се убацити и јаје. Ако одлучите да користите чисту говедину, најбољи избор је месо са плећке. Неки кувари додају и ситно сецкано суво месо за сочност и арому.
Напуните паприке до врха Након што очистите паприку од семенки, напуните је смесом, али никако до врха. Током кувања, пиринач се повећава у запремини, па смеса може да испадне и паприке попуцају. На месну смесу можете ставити и кришке парадајза јер, осим што смеса неће испасти из бибера, арома ће бити примамљивија.
Додате превише запршке Паприка је једно од поврћа које је теже сварљиво, а ако томе додате масноћу од фила и обиље соса, постоји ризик да ћете покајати што једете превише. Лакша верзија подразумева мање прскања или брашна умешаног у воду, што се такође може користити за згушњавање соса.
Погрешно припремате пиринач Разлог зашто су комшијске паприке увек боље, може бити и начин припреме пиринча. Ако одаберете пиринач лошег квалитета или га прекувате, резултат неће захтевати понављање. У смесу је најбоље додати сирови пиринач скувати, или кратко пропржити на уљу.
U koje doba dana bi trebalo da uzimate različite vitamine i minerale? Ove stvari morate imati na umu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грешке због којих пуњене паприке никада нису довољно добре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.