Предавање “Скулптуре из дома једног архитекте“ у Галерији Матице српске

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jul.2023, 14:43

Предавање “Скулптуре из дома једног архитекте“ у Галерији Матице српске

У петак, 4. августа у 19.00 сати у оквиру пратећег програма изложбе одржаће се предавање Скулптуре из дома једног архитекте које ће одржати Станислава Јовановић Миндић, историчарка уметности и кустоскиња Галерије Матице српске. Током викенда одржаће се кустоска вођења кроз изложбу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Поклон-збирка Драгише Брашована у 13.00 и 17.00 сати. Фото: ГМС Предавањем Скулптуре из дома једног архитекте биће указано на један сегмент Поклон-збирке Драгише Брашована, односно на скулптуре које су биле део ентеријера куће где је живео и стварао чувени архитекта.
Иако заступљене у мањем броју, скулптуре из дома породице Брашован упућују на везе архитекте и аутора вајарских радова, с једне стране, док се погледом на особености појединачних дела може говорити о преовлађујућим тенденцијама у развоју скулптуре ХХ века.
Брашован је као пријатељ, али и као архитекта око себе окупио истакнуте уметнике са којима је заједнички радио. Дугогодишње пријатељство и сарадња с Сретеном Стојановићем, Ристом Стијовићем и Младеном Јосићем резултирала је неким важним пројектима која сведоче о преплитању приватног и професионалног, о повезаности архитектуре и других уметности.
Rebalans novosadskog budžeta – 5,5 milijardi dinara više za socijalnu zaštitu, decu, sport, infrastrukturu, životnu sredinu….

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Предавање “Скулптуре из дома једног архитекте“ у Галерији Матице српске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.