Објављен Јавни позив за пројекте подршке почетницама у пословању

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jul.2023, 14:33

Објављен Јавни позив за пројекте подршке почетницама у пословању

Програм Европске уније (ЕУ) за локални развој, ЕУ ПРО Плус, који се спроводи у сарадњи са Министарством за европске интеграције, објавио је Јавни позив за достављање предлога пројеката подршке женама и младим почетницама и почетницима у пословању кроз набавку опреме и увођење >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << услуга. Фото: euproplus.org.rs ЕУ је за ову иницијативу усмерену на повећање конкурентности локалне привреде у 43 најслабије развијене општине укључене у програм, определила 375.000 евра.
Финансијска подршка чија је висина по појединачном пројекту од 5.000 до највише 10.000 евра биће искоришћена за набавку нове опреме и увођење услуга са циљем да се подстакне предузетништво и повећа запосленост.
Позив је отворен до 12. септембра 2023. Како је саопштио ЕУ ПРО Плус, за бесповратну подршку ЕУ у оквиру првог дела овог позива могу да конкуришу незапослене жене и млади од 18 до 30 година, који су пријављени на евиденцију Националне службе за запошљавање (НСЗ) које имају стално пребивалиште и планирају покретање бизниса у једној од 43 наведене локалне самоуправе, док право учешћа кроз други део позива имају предузетнице, предузетници и микро и мала предузец́а у власништву жена или младих, регистрована 2022. или након тога.
Наводи се да је министарка за европске интеграције Тања Мишчевић казала да ће путем овог позива ЕУ подржати жене и младе који имају добре пословне идеје да започну и развијају свој посао, а то ће позитивно утицати не само на њихове и животе њихових породица, већ и на локалну привреду.
„Са нашим партнерима из ЕУ заједно радимо на унапређењу економских прилика у земљи, посебно у слабије развијеним градовима и општинама“, рекла је она. Амбасадор ЕУ у Србији Емануеле Жиофре је казао да подстицањем предузетничког духа међу женама и младима ЕУ помаже решавању проблема незапослености.
„Инцијативама попут ове ми стварамо прилике да људи остану да живе и раде у својим срединама“, рекао је он и нагласио да процес европских интеграција доноси корист свим грађанима, а управо кроз програме као што је ЕУ ПРО Плус европска подршка стиже до свих крајева Србије.
Више информација о овом позиву као и документација за пријављивање доступно је на интернет страници ЕУ ПРО Плус програма: Јавни позив за достављање предлога пројеката подршке женама и младима почетницама/има у пословању кроз набавку опреме и увођење услуга.
AMS Osiguranje – najbolji način da sprečite dodatne troškove tokom letovanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Објављен Јавни позив за пројекте подршке почетницама у пословању се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.