Како да уз мало труда најлакше изгубите килограме након педесетог рођендана?

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jul.2023, 09:34

Како да уз мало труда најлакше изгубите килограме након педесетог рођендана?

Губитак тежине никада није лак. И што је старија особа, теже јој је изгубити тежину. За све старије од 50 година ово је повезано са неким другим факторима. Ових неколико промена ће вам помоћи да изгубите тежину. Фото: Pixabay/happyveganfit Губитак тежине након 50. године постаје тежи јер како >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << старимо, наш метаболизам се успорава због губитка мишића. Више мишића повећава брзину метаболизма. Мање мишићне масе умањује брзину метаболизма. Жене могу да смршају и после 50. године, неким женама може бити теже због хормонских промена које се дешавају пре и после менопаузе. Ако имате више од 50 година и покушавате да смршате, ево неколико савета који ће вам помоћи да изгубите неколико килограма и смањите обим струка.
Почните да радите тренинг снаге Почните да тренирате са теговима, са шипкама које пружају отпор, или вежбама снаге уопште. Ово помаже да вратите тонус  мишићима, а самим тим  убрзава метаболизам. Одрасли требало да тренирају снагу најмање два пута недељно.
Пијте више воде Вода помаже целом организму, а у исхрани омогућава да храна несметано тече кроз метаболизам. Иако се каже да вам је потребно 8 чаша воде дневно, свако од нас има различите потребе и индивидуалне потребе за течношћу могу зависити и од спољашње температуре (када је вруће треба нам више течности) и од нивоа ваше активности (ако се много знојите ). Водена храна као што су супе, чорбе, воће и поврће такође вам помаже да се осећате сити са врло мало поједених калорија. Имајући то у виду, мушкарци треба да пију око 3,7 литара течности дневно, а жене око 2,7 литара.
Шетајте што више Кардио вежбе не само да одржавају срце у форми, већ и помажу у раду метаболизма. Кардиоваскуларне вежбе побољшавају метаболизам неко време после вежбања. Колико дуго траје ово повећање може да варира од неколико сати до неколико дана, али генерално, што је тренинг интензивнији, то метаболизам дуже вари храну.Исто тако и шетња помаже, користите прилику и када год можете да прошетате то и урадите, не одлажите.
Фото: Pixabay/mojzagrebinfo Смањите унос додатног шећера Пречесто једење слаткиша може добити килограме јер додати шећер ствара додатне калорије, али не обезбеђује хранљиве материје. Већина нас ужива у слаткишима, али је лако претерати. Дневна граница уноса додатог шећера је 25 грама, што је отприлике 2.000 калорија
Избегавајте сва слатка пића  Избегавање слатких пића је најбољи први корак у ограничавању уноса додатних калорија. Течни шећер брзо апсорбује, што доводи до значајног повећања инсулина како би се шећер у крви одржао стабилним. Када је инсулин висок, тело не користи масноћу за стварање енергије, већ је складишти.
Повећајте унос влакана Оброци са засићеном храном дуже одржавају осећај ситости код људи, што може спречити прекомерно једење нездраве, висококалоричне хране.
Kako da smršate bez puno muke i truda

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да уз мало труда најлакше изгубите килограме након педесетог рођендана? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.