Тренирајте мозак уз прање зуба

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 19:04

Тренирајте мозак уз прање зуба

Постоји сјајан трик како да побољшате и одржавате у форми ваш мозак. Фото: Unsplash/Fakurian design Како би мозак био што активнији и када зађемо у старије године, морамо се побринути да му то омогућимо. Уз помоћ малих трикова, управо можемо допринети да нас мозак што боље служи.
Ништа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << није тешко, једноставно док перете зубе, користите недоминантну руку (руку са којом не пишете) и тако ћете ваш мозак тренирати свакодневно и помоћи му да остане у доброј форми.
Фото: Pexels/MArcus Aurelius Наиме, истраживања су показала да коришћењем недоминантне руке боље користимо мозак, повећавамо његову активност, памћење и креативност.
Тaкође, можете покушати да пишете руком којом то иначе не радите, користите миш рачунара или пребацујте канале на даљинском управљачу са недоминантном руком и тако јачајте неуролошке везе у мозгу.
Фото: Pexels/Meo На такав начин не само да поспешујемо неуролошке везе у мозгу, већ долази и до развоја нових. Уз овако тренирање активирају се обе мождане хемисфере.
Najbolje tajne dugovečnosti koje je vreme da počnete da primenjujete

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тренирајте мозак уз прање зуба се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.