Направите домаћу течност за чишћење тепиха лако и јефтино

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 16:01

Направите домаћу течност за чишћење тепиха лако и јефтино

Ослободите се штетних хемикалија из свог дома и научите да сами направите ефикасно средство за чишћење тепиха. Све што вам треба је вода, сапун, сирће, лимун, сода бикарбона и етерично уље по жељи. Фото: Pixabay/Michael-T Замените што више штетних хемикалија за чишћење куће природним. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Осим што сте боља одлука за ваше здравље и здравље ваше породице, штитите и животну средину, а у кућном буџету ће вам остати више новца.
Сода бикарбона неутралише смрад тепиха Постоји још један врло једноставан начин. Поспите соду бикарбону на тепих, истрљајте и оставите да одстоји. Коначно усисајте. Ова метода је одлична за неутрализацију непријатних мириса.
Фото: Pixabay/NatureFriend Научити како да направите природно средство за чишћење тепиха је врло једноставно, а све што вам треба је оно што највероватније већ имате у кући. Састојци: пола литра воде кашичица течног сапуна три кашике белог сирћета шест кашика лимуновог сока кашика соде бикарбоне неколико капи етеричног уља наранџе или лимуна (можете и без њега) Припрема: Ставите све састојке у боцу са распршивачем, добро протресите да се сједине, а сода бикарбона ће се истопити. Нанесите на тепих, утрљајте четком и оставите да течност мало испари, или се тепих осуши, па добро усисајте. Осим што ће мрље нестати, тепих ће данима након чишћења дивно мирисати.
Ако желите да се потрудите мало више, ставите шољу соде бикарбоне у кесу и додајте 10 до 20 капи етеричног уља. Оставите један дан тако да се мирис прожме содом. Потом овом мешавином поспите тепих, па све попрскајте водом и добро истрљајте грубљом четком. Оставите да одстоји сат-два и усисајте.
Kako da iskoristite votku i grejpfrut u čišćenju domaćinstva?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Направите домаћу течност за чишћење тепиха лако и јефтино се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.