Путин: Руска флота била и остала неуништиви чувар граница отаџбине

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 15:38

Путин: Руска флота била и остала неуништиви чувар граница отаџбине

Руска флота била је и остала неуништиви чувар граница отаџбине, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин на паради у част Дана руске морнарице. Фото: Танјуг/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Руски председник је честитао војницима, ветеранима и свим грађанима земље Дан >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ратне морнарице.
Он је напоменуо да је од времена Петра Великог морнарица предано и свесрдно служила Русији, у њеним аналима налазе се тријумфалне победе у поморским биткама, обиласци око света и велика географска открића, изузетна достигнућа науке и технике.
„Сетимо се херојске одбране Порт Артура и Севастопоља, Петропавловска и Лењинграда, храбрости поморске пешадије и морнара који су бранили Москву, Стаљинград и Заполарје, који су заузимали мостобране на Дњепру и Дунаву“, подсетио је Путин, пренео је Спутњик.
„Историја развоја наше морнарице обликовала је њену суштину, њену главну сврху. То је заштита отаџбине“, нагласио је председник Русије.
Према његовим речима, Русија доследно јача моћ своје флоте, а само ове године у састав морнарице ушло је 30 бродова различите класе.
Путин је напоменуо да је ова година за руску морнарицу значајна због низа догађаја: обележавање 320 година Балтичке флоте, 290 година Северне флоте и 240 година Црноморске флоте.
„Свака од њих има своју славну историју. Заједно са Тихоокеанском флотом и Каспијском флотилом, оне чине неуништиви бедем одбрамбених способности наше земље и поуздано обезбеђују националне интересе“, оценио је Путин.
У Санкт Петербургу се одржава главна поморска парада посвећена Дану ратне морнарице Русије.
Putin: Borci Azova trebalo da ostanu u Turskoj na osnovu dogovora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Руска флота била и остала неуништиви чувар граница отаџбине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.