Делегација Српске напредне странке у посети Народној Републици Кини

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 15:05

Делегација Српске напредне странке у посети Народној Републици Кини

Делегација Српске напредне странке (СНС), коју предводе чланови Председништва СНС Петар Петковић и Дамир Зобеница са још 18 страначких колега, борави у вишедневној посети Народној Републици Кини. Фото: Танјуг/Српска напредна странка До краја посете делегације СНС предвиђени >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су састанци и са високим представницима Комунистичке партије Кине (КПК).
Делегација СНС данас је посетила Музеј историје Комунистичке партије Кине у Пекингу, а члан Председништва СНС и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је истакао да Српска напредна странка има велику част да сарађује са КПК, која је постала најснажнија и најбројнија политичка организација на свету.
“Комунистичка партија Кине представља инспирацију, не само за кинески народ, већ и за читаво човечанство. Снага КПК, која је под мудрим руководством генералног секретара Си Ђинпинга покренула велику обнову и убрзани економски развој Кине, директно доприноси и глобалном развоју читавог света који треба да тежи изградњи заједнице за будућност човечанства“, истакао је Петковић.
Додао је да делегација Српске напредне странке има велику част да стратешки сарађује са КПК и да на тој основи обогаћује сопствено искуство у страначком раду и политичком деловању. Захваљујући председницима Си Ђинпингу и Александру Вучићу, делегација СНС је поново у посети Кини и КПК, у оквиру председничког пројекта сарадње две партије, договореног 2019. године, наведено је у саопштењу СНС.
Дамир Зобеница је изразио домаћинима захвалност за срдачну добродошлицу, као и наду у још снажније развијање челичног пријатељства Србије и Народне Републике Кине.
“Изузетна част ми је учињена што сам данас могао да посетим феноменални музеј Комунистичке партије Кине. Видео сам настојање и развој не само Комунистичке партије Кине, већ и читаве Народне Републике Кине.
У нади да ће се у будућности још јаче развијати Народна Република Кина, желим исто тако да се развија и челично пријатељство Србије и Народне Републике Кине”, истакао је Зобеница.
Vučić: Srbija će pokušati da do kraja 2024. obezbedi direktnu liniju do Kampale

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Делегација Српске напредне странке у посети Народној Републици Кини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.