Чајеви који вам могу помоћи ако имате проблемe са несаницом: Идеални напици пред спавање

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 11:30

Чајеви који вам могу помоћи ако имате проблемe са несаницом: Идеални напици пред спавање

Покушајте да се изборите са несаницом на природан начин. Фото: Pexels/Isl Чај за спавање је одувек прави избор за борбу против несанице. А чињеница је да је мало људи који данас могу да се похвале да никада не пате од проблема са спавањем, јер ова пошаст 21. века спада у најчешће проблеме >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << савременог човека, која погађа све генерације. Млађе због школе, средовечне због посла и новчаних проблема, старије због година… Несаница се негативно одражава на концентрацију и отежава обављање свакодневних послова, често и оних најбаналнијих, а нарочито ако траје недељама и месецима.
Срећом, чајеви за спавање обезбеђују здрав сан, тако да не морате да бројите овце нити да пијете пилуле за спавање, а ми смо вам издвојили 3 биљке, које ће вам и те како бити од помоћи:
Лаванда Лаванда је од давнина коришћена за лечење несанице, болести нерава и лошег варења. Стављана је у топле, опуштајуће купке које су обезбеђивале миран сан, а данас се, ипак, најчешће користи за прављење чаја.
Осим што опушта мишиће, смирује нервозу и узнемиреност, чај од лаванде делује благотворно и у случајевима поремећаја спавања.
Припрема: Припрема се једноставно, а делује брзо. Две кашичице цветова лаванде прелијте шољом вреле воде, оставите да одстоји десет минута и процедите. Чај засладите медом и пијте две шоље дневно, једну обавезно пре спавања.
Мајчина душица Лековити састојци мајчине душице налазе се у листу и цвету, а у лечењу несанице помажу тимол и карвакрол, њена етерична уља која опуштају мишиће.
Будући да садржи лако испарљиве састојке, чај од мајчине душице треба спремати у поклопљеној посуди јер у супротном неће имати лековита својства.
Припрема: Чај се припрема на следећи начин – кашику мајчине душице прелијте с два децилитра кључале воде, поклопите и оставите да одстоји пола сата. Кад се чај прохлади, процедите га и попијте. Уколико не можете да поднесете горчину, засладите кашичицом меда.
Матичњак Од матичњака, односно маточине, лимун траве или пчеларице, како се све у народу зове ова биљка, може да се направи одлична купка која делује смирујуће, те се препоручује особама које пате од несанице.
Припрема: Скувајте десет кашика сувих листова матичњака у једном литру воде, оставите да одстоји десет минута, а затим процедите. Одварак додајте у воду за купање и лешкарите у кади двадесетак минута, пре спавања.
Zašto treba da stavite parče hleba na tortu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чајеви који вам могу помоћи ако имате проблемe са несаницом: Идеални напици пред спавање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.