На Продуктној берзи поскупео кукуруз, појефтинила пшеница, промет преполовљен

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 10:48

На Продуктној берзи поскупео кукуруз, појефтинила пшеница, промет преполовљен

Претходне недеље на Продуктној берзи је забележен наставак прошлонедељног раста цене кукуруза, док је цена пшенице имала незнатни силазни тренд од 0,10 одсто, наведено је у недељном извештају са ове берзе. Фото: Wikimediacommons/Sunyiming Промет је износио је 2.110 тона робе, што је за 57,16 одсто >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мање у односу на недељу дана раније, а његова финансијска вредност била је 63,23 милиона динара.
Највише се трговало пшеницом, која је заузела 45 одсто удела у укупном промету.
Кукурузом се трговало у ценовном распону од 22,00 до 22,60 динара по килограму без ПДВ-а и он је у укупном обиму трговања учествовао са 34 одсто удела.
Као и претходне две недеље, пшеница је поново била примарна пољопривредна култура у трговању, а цена се кретала од 22,30 до 22,50 динара по килограму без ПДВ-а.
Сојино зрно се нудило по цени од 61,00 до 62,00 динара по килограму без ПДВ-а али није било закључења берзанских уговора.
Уљаном репицом се трговало по цени од 45,71 до 45,72 динара по килограму без ПДВ-а, док се сточни јечам нудио по ценама од 17,00 до 18,50 динара по килограму без ПДВ-а.
На тржишту сунцокретове сачме забележена је слаба понуда а сачма са 33 одсто протеина прометована је по цени од 40,00 до 41,00 динара по килограму без ПДВ-а.
Italija želi da ograniči cene hrane i osnovnih proizvoda, pregovori u toku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На Продуктној берзи поскупео кукуруз, појефтинила пшеница, промет преполовљен се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.