Бивши саветник шефа Пентагона: Брану Каховка уништили Украјинци по налогу САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 10:35

Бивши саветник шефа Пентагона: Брану Каховка уништили Украјинци по налогу САД

Бивши саветник шефа Пентагона, пуковник Даглас Мекгрегор, изјавио је да су брану Каховка у Украјини највероватније уништили Украјинци по налогу америчког руководства. Фото: Wikimedia Commons/David B. Gleason „Уништење бране Каховка у Украјини највероватније су одобриле Сједињене Америчке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Државе. Изгледа да постоји консензус да су Украјинци то урадили, а речено ми је да је ту одлуку заправо одобрила, ако хоћете, (подсекретарка за политичка питања САД) Викторија Нуланд“, написао је Мекгрегор на платформи „X“, раније познатој као Твитер.
У ноћи 6. јуна дошло је до урушавања горњег дела хидроелектране Каховка, што је довело до нерегулисаног испуштања воде из резервоара Каховка и плављења приобалних региона Херсонске области низводно од Дњепра.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу рекао је да је кијевски режим дигао брану у ваздух, док је портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да је један од циљева рушења бране био је да се Крим лиши воде.
Zelenski posetio ukarjinske snage u blizini linije fronta u Bahmutu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бивши саветник шефа Пентагона: Брану Каховка уништили Украјинци по налогу САД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.