У Аранђеловцу отворен „Летњи камп за младе из дијаспоре“

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 20:45

У Аранђеловцу отворен „Летњи камп за младе из дијаспоре“

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у односима са дијаспором Ђорђе Милићевић данас је у Марићевића јарузи у Орашцу отворио „Летњи камп за младе из дијаспоре Аранђеловац 2023“. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Министар је претходно са представницима локалне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << власти из Аранђеловца положио венце на споменик Карађорђу испред ОШ „Први српски устанак“, саопштено је из Милићевићевог кабинета.
“Данас сам овде у под Букуљом како бисмо заједно озваничили отварање једног од 22 тематска летња кампа чију је организацију финансирало Министарство задужено за дијаспору у градовима широм Србије, а који ће окупити нашу драгу омладину из дијаспоре и региона. Ови кампови имају посебан значај јер вас који сте расељени широм света повезују с коренима, културним наслеђем и драгом отаџбином“, поручио је Милићевић.
Додао је да је жеља да се кроз богат програм културно-образованих садржаја, музичких, уметничких и спортских радионица, као и предавања о културно-историјском наслеђу, ојача идентитет младих и подстакне њихова љубав према Србији.
“Верујемо да ће ова искуства која стичу током летњег кампа бити од непроцењивог значаја за њихову повезаност са матицом, али и за изградњу међусобног разумевања и сарадње“, истакао је министар Милићевић.
Министарство је финансијски подржало организацију тематских кампова у којима ће током јула и августа учествовати више хиљада младих из дијаспоре.
Кампови се, поред Аранђеловца, одржавају и у Лапову, Тутину, Великом Градишту, Косјерићу, Осечини, Пожаревцу, Рашкој, Зрењанину, Књажевцу, Јагодини, Сјеници, Крушевцу, Гаџином Хану, Бољевцима, Сремској Митровици, Сурдулици, Горњем Милановцу, Алексинцу и Сокобањи.
Smena turista, na granicama se čeka do 120 minuta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Аранђеловцу отворен „Летњи камп за младе из дијаспоре“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.