Омиљене дестинације које Новосађани бирају за летовање

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 17:41

Омиљене дестинације које Новосађани бирају за летовање

Лето је време када Нови Сад оживи и постане епицентар разних планова и одлука. Исто важи и за путовање на море – Новосађани својим јединственим приступом правилима планирања, доносе одлуке које одговарају њиховим преференцијама. Цена, растојање, гужве, однос са локалним становништвом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и тип плаже су кључни фактори који обликују њихове летње дестинације. Фото: Pixabay/ValdasMiskinis Међутим, ова година је донела промене на тржишту туристичких аранжмана. Национална асоцијација туристичких агенција је већ најавила скок цена туристичких аранжмана од 10 до 25 одсто због инфлације, рата у Украјини и повећања цена енергената. Без обзира на то, Новосађани су спремни за летовање које ће памтити.
Када су у питању дестинације, Грчка, Турска, Црна Гора и Египат остају на врху листе најпопуларнијих летњих дестинација за Новосађане. Фото: WikimediaCommons/Ank Kumar Грчка је без премца најомиљенија – прелепе пешчане плаже, пријатна температура воде и разноликост места за провод или породично уживање чине је неприкосновеном.
Закинтос, Кавос, Лутраки и Лефкада привлаче младе, док старији суграђани преферирају мирнија места на Пелопонезу и Криту. Они који не желе језичку баријеру и обожавају црногорско приморје бирају Будву, Херцег Нови, Тиват или Сутоморе.
Цене смештаја у иностранству могу бити изазовне, али Новосађани су вешти у проналажењу повољних опција. Фото: Pixabay/Steve Buissinne Путовање колима често омогућава јефтинији смештај на периферији градова, док стални гости могу пронаћи повољан смештај у центру града путем локалних веза.
Такође, многи Новосађани се одлучују за летовање у Турској због разнолике кухиње и приступачних цена, мада путовање аутом или аутобусом може трајати дуже од 24 сата.
Фото: Pixabay/adamkontor Егзотичне дестинације попут Египта, Занзибара, Балија и Доминиканске Републике привлаче Новосађане током пролећа, јесени и зиме, када цене обично падају.
На крају, без обзира на дестинацију, Новосађани пронађу начин да искористе своје летовање и уживају у сунчаним плажама, природи и авантурама које свака од њих нуди. Њихов јединствени приступ и широки избор дестинација чини летовање Новосађана узбудљивим и незаборавним искуством.
Ko je bio Čika Dajka? Nije bilo Novosađanina koji nije stao na njegovu vagu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Омиљене дестинације које Новосађани бирају за летовање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.