Ноћ на острвима протекла без проблема, али у Грчкој и даље висок ризик од пожара

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 16:31

Ноћ на острвима протекла без проблема, али у Грчкој и даље висок ризик од пожара

На Родосу, Крфу и Магнезији ноћ је протекла без проблема, али је читав државни апарат у стању приправности јер је ризик од избијања пожара данас и даље висок у многим деловима земље, навели су из Ватрогасне службе Грчке. Фото: Танјуг/AP Photo/Petros Giannakouris Истакли су и да више нема активних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фронтова, а пожари који се појаве с времена на време се одмах и успешно решавају јер су јаке копнене снаге и даље на пунктовима, а периодично, где је потребно, баца се и вода из ваздуха, пренео је ЕРТ њуз.
Веома висок ризик од пожара (категорија ризика 4) предвиђа се данас за шест региона земље, према Мапи предвиђања ризика од пожара коју је издао генерални секретаријат Цивилне заштите Министарства за климатску кризу и цивилну заштиту.
Веома висок ризик од пожара данас се предвиђа у региону Атике, централне Грчке (Беотија, Евија), Пелопонеза (регион Коринтија, регион Арголида), Јужноегејском региону (на Косу, Калимносу, Родосу, Карпатосу), региону Северног Егеја (регион Лезбос, регион Лос, регион Самос, регион Икарија) и региону Крита (Ираклион, Ласити).
Због великог броја пожара као и веома високог ризика од пожара (категорија ризика 4), особље Ватрогасне службе на целој територији остаје у општој приправности, док се настављају патроле ваздушног осматрања, као и патроле ватрогасаца, полиције и војних снага.
Ризик од избијања пожара сутра, 30. јула, веома је висок у 11 области , показује карта ризика Генералног секретаријата Цивилне заштите. Према Мапи предвиђања ризика од пожара коју је издао Генерални секретаријат цивилне заштите Министарства за климатску кризу и цивилну заштиту за сутра је веома висок ризик од пожара (ризик категорија 4) предвиђен за регион Атике, регион централне Грчке (Беотија, Евија), регион Пелепонеза (регион Коринтија, регион Арголида), Јужноегејски регион (регион Карпатос), регион Северног Егеја (регион Лезбос, регион Лос, регион Самос, регион Икарија) и регион Крит (регион Ретимно, регион Ираклион, регион Ласити).
На Родосу је јуче било појединих пожара у областима између Ватија, Профилиа, Генадија и Ларда, али су одмах стављени под контролу.
Истовремено, било је и мањих пожара у руралним подручјима Волоса, који су угашени интервенцијом копнених снага и уз помоћ седам авиона који су периодично летели у околини.
Под контролом су и пожари који су се развили из јучерашњег пожара на североистоку Крфа јер су на лицу места биле јаке копнене снаге, као и летилице.
Požari u Grčkoj se smiruju, situacija bolja nego prethodnih dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ноћ на острвима протекла без проблема, али у Грчкој и даље висок ризик од пожара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.