УН принуђене да смање помоћ у храни за милионе људи због глобалних поремећаја

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 13:37

УН принуђене да смање помоћ у храни за милионе људи због глобалних поремећаја

Уједињене нације су биле принуђене да смање помоћ у храни за милионе људи у многим земљама због „поремећаја изазваних финансијском кризом“. Фото: WikimediaComonns/USAID U.S. Agency for International Development Због ове кризе су донације УН пале за отприлике половину док истовремено проблем са акутним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << гладовањем у одређеним деловима света достиже рекорне размере, изјавио је у петак један високи званичник светске организације, преноси АП.
Према речима заменика извршног директора Светског програма за храну (ВФП) Карла Скауа најмање 38 од 86 земаља у којима је ангажована агенција Светског програма за храну УН већ осећа последице смањења помоћи, међу њима су Авганистан, Сирија, Јемен и Западна Африка. Скау је потврдио да ВФП примио апеле за испоруку помоћи у вредности од 20 милијарди долара, да је поставио циљ на 10 до 14 милијарди, али да је агенција Светског програма за храну у последњих неколико година добила свега око 5 милијарди долара.
Он је рекао да су се хуманитарне потребе повећале 2021. и 2022. године због пандемије ковида-19, рата у Украјини и глобалних импликација ових догађаја.
„Хуманитарне потребе настављају да расту, али финансирање је све слабије. Дакле, очекујемо да ће 2024. година (бити) још страшнија“, рекао је Карл Скау.
SAD najavile paket vojne pomoći Tajvanu u vrednosti od 345 miliona dolara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак УН принуђене да смање помоћ у храни за милионе људи због глобалних поремећаја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.