Ђерлек у Словенији о сарадњи развојних агенција

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 12:37

Ђерлек у Словенији о сарадњи развојних агенција

Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек, у оквиру посете Словенији, обишао је пословни инкубатор Ковачницу у Крању, један од најзначајнијих пројеката Горењске регионалне развојне агенције, где је са директорком агенције Фрањом Грабовшек Шмит разговарао о сарадњи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << двеју асоцијација регионалних развојних агенција. Фото: Танјуг/Света ПавловићЕдин Министар Ђерлек позвао је представнике ове, али и других словеначких агенција да посете Србију како би у директном контакту са колегама из Србије, пронашли заједничке области сарадње и разменили искуства наше две земље у области регионалног развоја, саопштило је ресорно министарство.
Он је оценио да су регионалне развојне агенције важни носиоци развоја, који разумеју потребе људи у локалним срединама, додајући да је у циљу упознавања изазова, недостатака али и специфичних предности које окрузи и региони поседују, обишао све представнике регионалних агенција у Србији и уверио се у капацитете које поседују. Директорка Горењске регионалне развојне агенције истакла је да би сарадња са Србијом, кроз конкретне заједничке пројекте двеју асоцијација, дала резултате у погледу раста и развоја наших региона.
Она је објаснила да је Горењска агенција спона између локалног, регионалног и националног нивоа власти и одговорна за припрему кључних развојних регионалних докумената, додајући да би у том светлу, могла да пренесе значајна искуства Србији.
Представници агенције представили су министру Ђерлеку и рад пословног инкубатора Ковачница, основаног ради пружања подршке за иновативне потенцијалне предузетнике и нове постојеће стартап компаније, истичући велику предност оваквог пројекта, пре свега, за младе људе који размишљају о предузетништву и одрживом пословању.
Kroz dualno obrazovanje prošlo 13.000 đaka, brže se zapošljavaju od ostalih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђерлек у Словенији о сарадњи развојних агенција се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.