Блинкен: Шојгу у Северној Кореји тражи оружје

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 11:48

Блинкен: Шојгу у Северној Кореји тражи оружје

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је данас да званични Вашингтон верује да је руски министар одбране Сергеј Шојгу отпутовао у Северну Кореју како би обезбедио нове залихе оружја потребног да се настави офанзива на Украјину. Фото: Танјуг/Korean Central News Agency/Korea News >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Service via AP Након доласка Шојгуа у Пјонгјанг, Блинкен је рекао да Русија настоји свим силама да купи оружје од савезника широм света, преноси лондонски Гардијан.
„Сасвим сумњам да је (Шојгу) тамо на одмору. Видимо како Русија очајнички тражи подршку и оружје где год да га нађе како би наставила своју агресију на Украјину“, рекао је Блинкен у разговору са новинарима у Аустралији.
Према његовим речима, Русија то ради у Северној Кореји, а то ради и са Ираном одакле је Кремљ набавио велики број дронова за уништавање цивилне инфраструктуре и убијање цивила у Украјини.
Током посете Северној Кореји, Шојгу се састао са лидером те земље Ким Џонг Уном с којим је имао „пријатељски разговор“, пренели су севернокорејски државни медији.
Ruske rakete pogodile soliter i objekat službe bezbednosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: Шојгу у Северној Кореји тражи оружје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.