Вучић: Самостална Србија и економски развој стубови моје политике и покрета

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 11:11

Вучић: Самостална Србија и економски развој стубови моје политике и покрета

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је суштина будућег покрета за државу и народ, независна и самостална Србија која се налази на европском путу, али која чува своја традиционална пријатељства и самостално доноси своје одлуке, а не да неко други доноси одлуке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уместо ње. Фото: Танјуг/ Тара Радовановић „То је први стуб политике коју водим. Други стуб је убрзани економски развој. Нама је 2012. БДП био 33 милијарде, а ову годину завршићемо са 68 милијарди евра. Створићемо за 12 година више него у претходним деценијама, да не кажем у целој историји“, рекао је Вучић гостујући на ТВ Прва.
Додао је да су његови снови колико ћемо путева и ауто-путева изградити, института, научно-технолошких паркова, нових музеја и позоришта.
„Немам снове да останем на власти три или четири месеца дуже. Историја ће да суди“, поручио је Вучић.
Наша армија је неупоредиво снажнија, улажемо у војску Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија има 2,3 милијарде евра страних директних инвестиција, што је изнад нивоа претходне године која је по том питању била рекордна са 4,4 милијарде евра.
„То је оно што нас уз још неке ствари држи високо и снажно подигнуту српску економију на пиједесталу европскох економија“, рекао је Вучић на ТВ Прва.
Председник је рекао да држава улаже огроман новац у Војску Србије, истичући да је, како је рекао, наша армија данас неупоредиво снажнија.
„Неки други за то нису заинтресовани, ми имамо шта да изгубимо, али без обзира на све то ми морамо да будемо спремни да чувамо своју земљу и да је, не дај Боже да до тога дође, заштитимо од било каквог напада. Зато улажемо огроман новац у Војску Србије“, рекао је Вучић.
Фото: Танјуг/ Министарство обране и војска Србије На питање да прокоментарише велику пажњу суседа због његове посете Пасуљанским ливадама и да ли имају разлога да се плаше српске војске, Вучић је рекао да на то не реагује, а да сви имају разлога да поштују српску војску.
Како је рекао, разлога да се плаши нема нико. Он је истакао да је снага српске војске 12 пута по својој ватреној моћи и људским капацитетима већа у односу на пре 10 година.
„Ми смо имали изванредног Љубишу Диковића, али није имао ни из чега да пуца. Настављамо са развојем кроз нашу наменску индустрију развојним програмима којима најчешће руководи Војнотехнички институт, затим те наше машине иду у технички оперативни центар“, рекао је Вучић.
„Узели смо 118 хамера од Американаца, 66 је стигло. На то смо накачили и мистрал, негде корнете…Све што данас лети у српском ваздухопловству је до зуба наоружано. Ми смо раније имали летелице које су служиле само за транспорт, данас имамо чак и те до зуба наоружане тако да могу да се супроставе сваком и на земљи и у ваздуху”, рекао је Вучић.
Како је рекао, он је врховни командант и његов посао је да се тиме бави.
„Нисам од оних који облаче униформу и воле да шаљу не знам какве поруке. Надам се да никад неће бити потребе да обучем ту униформу. Сувише сам матор да бих био резервиста, али ако затреба да отаџбину браним увек ћу се одазвати. Док ме не видите у униформи добро је“, рекао је Вучић.
Он је додао да Србија мора да буде одвраћујући фактор за све оне што мисле да проведу агресију над Србијом и оценио да би онај ко би данас напао Србију мора да плати много вишу цену него 1999. године.
Vučić: Kurti želi da nas uvuče u sukob sa NATO

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Самостална Србија и економски развој стубови моје политике и покрета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.