Вучић: Наредних дана ћу разговарати са Стјуартом Пичом, за септембар пуна агенда

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 10:54

Вучић: Наредних дана ћу разговарати са Стјуартом Пичом, за септембар пуна агенда

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће наредних дана разговарати са специјалним изаслаником Велике Британије за Западни Балкан Стјуартом Пичом, везано за однос британских званичника према Косову и Метохији, али је и најавио да ће средином септембра у УН >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << имати бројне разговоре, које ће, како се нада, моћи да искористи и за разговор на ту исту тему. Фото: Танјуг/Тара Радовановић Председник је то рекао на ТВ Прва, поводом навода Алише Кернс о шверцу оружја на КиМ, као и писања медија да британски обавештајци постављају темељ за нови рат на КиМ и да новинар Кит Кларенберг тако чита Куртијево одолевање, односно то што месецима неће да саслуша савете и притиске западних земаља да деескалира ситуацију на КиМ.
„То је текст који су пренеле Новости, из греј зоне, Кита Кларенберга, нисам сигуран да је све тачно, али нисам сигуран и да је све нетачно. Наше службе то анализирају. Потребно ми је време, нисам паметан толико да све знам у свако време, као неки аналитичари, не могу тако да се односим, не мислим да Лондон има у овом тренутку разлоге за сукобе на Балкану, али да ли је веома чудно то што је Алиша Кернс радила, јесте“, рекао је председник.
На коментар да за Кернс каже да је агент МИ6, председник је додао да нема сумње да је она добро повезана и са унтурашњим и спољном службом Велике Британије, рекао је он. „А да ли је агент, да у то не улазимо“, рекао је председник.
Вучић је најавио да ће наредних дана разговарати са Стјуартом Пичом, као и са другим важним саговорницима.
Имамо велику агенду за септембар, 18. и 19. ћемо у СБ УН имати много различитих сусрета, верујем и надам се да ћемо и по том питању моћи да наставимо ако до тада будемо успевали да сачувамо мир и стабилност, рекао је председник.
Председник је такође навео да је важно и да се реши ситуација око ухапшених Срба, за које не знају ни зашто су их ухапсили они који су то учинили.
Курти има озбиљне комплексе, не интесују га инвестиције већ друге ствари Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се код приштинских званичника види нервоза када дају интервјуе и говоре о Београду, али и озбиљни комплекси.
Упитан да прокоментарише то што га је, како је бивиши министар спољних послова Косова Петрит Сељими пребројао, Аљбин Курти у једном интревјуу поменуо 21 пут, Вучић каже да то показује да Курти има „озбиљне комплексе“.
„Курти није заинтересован за инвестиције, а ја јесам. Ми морамо бити спремни да чувамо нашу земљу, и да је сачувамо од било каквог напада. Зато улажемо у нашу војску. Наши трошкови се ту мере у милијардама евра“, рекао је председник и додао да сви имају разлог да поштују српску војску.
Додао је да га радује то што види да је они не поштују, не зато што не виде јачину наше војске, већ зато што смо ми изнад свега онога што је она била пре 10 година.
Посета представника Српске листе Вашингтону важна Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је посета представника Српске листе Вашингтону важна јер, према његовим речима, представља „легитимизацију њихове улоге и позиције нашег народа на Косову и Метохији“.
Када је реч о спољној политици Србије и о представницима Српске листе који и данас бораве у Вашингтону, Вучић је гостујући на ТВ Прва истакао да су ти састанци јако важни.
„Прво важно је да они виде како то стварно изгледа у свету посебно у Вашингтону, да не мисле да је то лако и једноставно, а с друге стране важно је, јер је то и потврда и легитимизација њихове улоге у позиције нашег народа на Косову и Метохији“, рекао је Вучић и истакао да не мисли да тај разговор може да буде лош.
Говорећи о томе да је Србија ангажовала две лобистичке компаније за лобирање у САД, Вучић истиче да је обавештен о томе, као и да је због тога срећан.
„Требало је то да радимо много раније, са много више новца и на транспарентан начин, да људи знају да улажемо тај новац“, рекао је Вучић.
Истакао је да ће у будућности бити потребно улагање доста новца не само у САД, већ и у многа друга места широм света.
Vučić: Kurti želi da nas uvuče u sukob sa NATO

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Наредних дана ћу разговарати са Стјуартом Пичом, за септембар пуна агенда се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.