Вучић: Курти жели да нас увуче у сукоб са НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 10:26

Вучић: Курти жели да нас увуче у сукоб са НАТО

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је жеља премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да увуче Србију у сукоб са НАТО. Фото: Танјуг/Тара Радовановић Гостујући на ТВ Прва, Вучић је рекао да Курти прича неистине када тврди да се тзв. Косово >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наоружава због српских база у копненој зони безбедности.
„Постоје наше базе тамо још од сукоба са НАТО, сада их има и мање. Он тражи довољан разлог за бесмислице које изговара, да увуче Србију у сукоб са НАТО. То је њихова политичка жеља и ми то морамо да избегнемо“, поручио је Вучић.
Додао је да се нада да ћемо да сачувамо мир, да дајемо све од себе и да је због тога разговарао са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом. Рекао је да верује да је потребно да са наше стране уложимо још доста напора и нагласио да не постоји ништа вредније од мира.
Додаје да када неки људи емотивно реагују и кажу да би требало да „завршимо са тим па како било“, да то значи да ти људи не разумеју последице, а оне су да би неким мајкама деца била враћена у ковчегу, а да то није било потребно.
„Бољи је избор да се тако нешто не деси. Улажемо огроман труд, прећуткујемо злодела која долазе из Приштине, реагујемо благо, не зато што је то знак наше слабости, већ одговорности. Хоћемо ли успети у томе, видећемо“, рекао је Вучић.
Igor Simić: Bez deeskalacije, pričati o izborima besmisleno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Курти жели да нас увуче у сукоб са НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.