Рецепт дана:  Рижа са празилуком

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 05:00

Рецепт дана: Рижа са празилуком

Рижа је уз кромпир једна од намирница коју стварно можете да припремате на безброј начина. Одлично се слаже уз било коју врсту меса, као и рибу, а такође је одлична и у дане поста. Овако припремљена рижа је преукусна. Фото: Pixabay/abadgirls Састојци: 1 штап празилука 2 шоље пиринча 200 милилитара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сока од парадајза 100 милилитара уља мало соли и бибера першунов лист Припрема: Исецкати на танке колутове празилук, додати уље и мало воде, па ставити да се динста.
Када је празилук омеканио додати рижу, па налити 3 шоље воде.
Додати мало соли, смањити ватру и оставити да се полако рижа кува без мешања.
Када скоро сва вода испари проверити да ли је рижа кувана.
Ако је кувана оставити још мало на врућој рингли да вишак воде још мало испари.
На крају додати мало бибера, першунов лист и сок од парадајза и кувати још десетак минута.
Рижу би требало послужити када се прохлади неких 5 минута јер у супротном упија воду и постаје тврда, али ако вам се то дешава, успете мало вреле воде, промешате и она ће отпустити и бити дивно сочна.
Пријатно!
Koliko dugo možemo držati jaja u frižideru?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Рижа са празилуком се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.