Како да ваши нокти не буду крхки и ломљиви?

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 19:01

Како да ваши нокти не буду крхки и ломљиви?

Добро погледајте своје нокте, њихов облик, квалитет, да ли се листају, ломе… Уколико било чиме од овога нисте задовољни, то значи да треба да промените нешто у својој рутини. Фото: Pixabay/Mounthive Лепи и неговани нокти су неоспоран украс сваке жене и доприносе елегантнијем изгледу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << њене руке. Генерално, склонији смо да више водимо рачуна о естетици, него о здрављу ноктију.
Наша нокатна плоча се састоји заправо од слојева протеина, који се зове кератин. Здрави нокти су глатки, без неравнина, као и конзистентни у боји, без тачкица и деколорификације.
Нокти који су слаби и меки или претерано ломљиви могу указивати ​​на целокупно здравље те могу бити знак неке болести. Врло је важно да ноктима пружимо љубав, негу и пажњу. Већину времена, рецимо док отварамо лименку или перемо судове занемарујемо штету коју наносимо ноктима.
Нека вам нокти буду кратки Кад имате јако дуге нокте, већа је вероватноћа да ће пући или да ће се сломити. Зато је увек боље имати краће нокте како бисте одржали њихову снагу и заштитили их од оштећења.
Хигијена ноктију Веома је важна добра и правила хигијена самих ноктију – стерилан прибор који само ви употребљавате, као и правилно турпијање ноктију.
Избегавајте вештачке нокте Наравно, гел или акрилни нокти изгледају гламурозно и ​​елегантно, али то слаби ваше нокте. Стога избегавајте гел или акрил што је више могуће како бисте осигурали да ваши нокти остану здрави и да не ослабе.
Izaberite kremu za sunčanje prema tipu kože: Koja je pogodna za masnu, a koja za suvu kožu?

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Како да ваши нокти не буду крхки и ломљиви? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.