Италија жели да ограничи цене хране и основних производа, преговори у току

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 17:56

Италија жели да ограничи цене хране и основних производа, преговори у току

Италијанска влада покушава да се договори са супермаркетима и произвођачима хране на ограничавању цена основних производа – како хране, тако и непрехрамбених производа. Фото: НС уживо Италијански министар индустрије Адолфо Урсо преговара о споразуму са главним играчима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на тржишту и жели да они „нуде низ свакодневних прехрамбених и непрехрамбених производа од октобра до децембра“ ове године, наведено је у нацрту Меморандума о разумевању који је видео Ројтерс.
У оквиру предлога коју подржава италијанска влада, ланци супермаркета треба да дефинишу корпу основних прехрамбених и непрехрамбених производа за које би важиле снижене цене.
У ову категорију би, поред хране, спадали и производи за децу и личну хигијену.
Дистрибутери поменитих производа треба да до 15. септембра обавесте владу Италије о својим планова за учешће у овој иницијативи.
Према замислима владе у Риму, малопродајне радње које учествују у поменутој кампањи би била означене посебним налепницама на излозима, у бојама италијанске заставе – зеленом, белом и црвеном – на којима би био натпис „антиинфлацијски квартал“.
Годишња стопа инфлације у Италији је у јуну успорила на 6,7 одсто, као и раст цена хране – за 10,5 одсто, али она је и даље на високом нивоу, наводи британска агенција.
Рим није једини који је забринут због раста цена основних намирница, а сличне мере разматрају и друге земље, као што су Велика Британија или Француска.
Bajnens: Bitkoin stabilan na 26.650 evra, miran dan na kripto berzi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италија жели да ограничи цене хране и основних производа, преговори у току се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.