Трамп неће одустати од кампање чак иако буде осуђен по разним оптужбама

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 16:01

Трамп неће одустати од кампање чак иако буде осуђен по разним оптужбама

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је данас да неће окончати учешће у председничкој кампањи 2024. године, чак и ако буде осуђен по разним оптужбама против њега. Фото: Танјуг/AP Photo/Jose Luis Magana Како наводи Ројтерс, Трамп је ово рекао у емисији новинара Џона Фредерикса, дан >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << након што су федерални тужиоци проширили поступак против њега, подносећи нове оптужбе против њега и једног од његових запослених у поступку за неовлашћено задржавање поверљивих докумената након што је Трамп напустио председничку функцију.
У проширеној оптужници наводи се да су Трамп и његов запослени Карлос де Оливеира настојали да онемогуће истражитеље да прегледају снимке безбедносних камера из Мар-а-Лага, одмаралишта бившег америчког председника.
Укупан број тачака оптужнице повећан је за три и сада износи 40, пошто се Трамп још једном додатном терети за незаконито задржавање поверљивих информација које се односе на националну одбрану.
Представници тима за Трампову председничку кампању рекли су да оптужбе против Трампа представљају континуирани очајнички покушај америчког председника Џозефа Бајдена и Министарства правде да, како су навели, малтретирају Трампа и особе из његовог окружења.
Информација о проширењу оптужнице објављена је неколико сати пошто је бивши амерички председник обелоданио да су се његови правни заступници састали са званичницима Министарства правде који истражују наводе о Трамповим покушајима да поништи свој пораз на председничким изборима у новембру 2020. године.
Kremlj: Rusija otvorena za rešavanje ukrajinske krize, Kijev i dalje odbija dijalog

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп неће одустати од кампање чак иако буде осуђен по разним оптужбама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.