Нокти су вам пожутели? Ово су могући разлози!

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 16:01

Нокти су вам пожутели? Ово су могући разлози!

Ако сте приметили да су вам нокти пожутели, можда мислите да ће их маникир спасити. Овај феномен може бити узрокован због неколико ствари, а понекад ће захтевати лечење. Фото: Pixabay/picjumbo_com Ово су четири разлога зашто се то дешава и како се борити против тога.
Носите тамни лак >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за нокте Нокти су порозни. Када се на њих нанесе лак, посебно тамни, пигмент се може апсорбовати. Оксиди гвожђа у лаковима оксидирају и резултирају привременом жутом бојом рђе која ће временом нестати. Ако желите да избегнете жуте флеке на ноктима, а више волите тамне лакове, нанесите прозирни основни премаз пре него што их нанесете.
Имате гљивицу Ако имате тенденцију да користите јавне тушеве, као што су они у теретани, већа је вероватноћа да ћете добити гљивичну инфекцију ноктију. Атлетско стопало може узроковати да нокти постану жуто-зелени и на крају постану ломљиви попут креде. Ако сумњате да је то узрок проблема, разговарајте са својим дерматологом.
Пушач сте или имате недостатак витамина Иако је тачан разлог непознат, жути нокти се обично виђају код оних који пате од хроничне болести плућа или лоше функције јетре, као и код дуготрајних пушача, јер нокти долазе у контакт са дуванским димом. Недостатак одређених витамина, као што су Б12 и цинк, такође може довести до промене боје ноктију током времена.
Неко у вашој породици такође има жуте нокте Ово је изузетно ретко и познато је као синдром жутих ноктију. Почиње у средњим годинама и повезано је са жутим ноктима на рукама и ногама, отицањем ногу и респираторним проблемима, као што су хроничне потешкоће са дисањем. У овом случају, ваши нокти се могу или не морају вратити у нормалу јер су промене узроковане генетском мутацијом.
Aktivnost u vodi koja topi kilograme, a nije plivanje!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нокти су вам пожутели? Ово су могући разлози! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.