Још један Србин на КиМ оптужен за наводни ратни злочин

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 15:51

Још један Србин на КиМ оптужен за наводни ратни злочин

Специјално тужилаштво тзв. Косова саопштило је данас да је подигло оптужницу против Србина Ж.А., због сумњи да је током ратних сукоба на КиМ наводно извршио кривично дело “ратни злочин против цивилног становништва“. Фото: Pixabay/diegoparra У саопштењу се наводи да је Ж.А., у дослуху >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са другим припадницима српске полиције, “обучен у униформу српске полиције и наоружан, лишио слободе и повредио Б.М. нехуманим мучењем, малтретирањем и наношењем тешких телесних повреда, траума и здравствених последица, као и претњом по живот“.
Како преноси приштински портал Економија онлајн, Ж.А је наводно учествовао у принудном протеривању и раселјавању грађана Каменице и тог округа.
Drecun: Suđenja uhapšenim Srbima na KiM politička, kao ona u Haškom tribunalu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Још један Србин на КиМ оптужен за наводни ратни злочин се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.