Када је време да купите нове пешкире?

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 14:02

Када је време да купите нове пешкире?

Пешкири се користе свакодневно, тако да не треба да чуди што се брзо прљају и што их је потребно често прати. Али осим честог прања, колико често треба да мењамо пешкире? Фото: Pixabay/Pexels Ово су неки од знакова да морате да се решите својих старих пешкира и почнете да тражите нове. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Пешкири су престали да упијају воду Ако приметите да више нисте суви као пре или вам се чини да сушење траје дуже, није реч о вама, већ о вашем пешкиру. Ваши пешкири су вероватно стари. Знак да је време да замените пешкир је када је изгубио свој мекани, упијајући квалитет.
Пешкири су стари неколико година Ако се правилно одржавају, квалитетни пешкири би требало да трају до две године, у зависности од употребе. Пешкири могу постати смрдљиви из много различитих разлога. То може бити особа која га користи или купатило са лошом вентилацијом, али ако оперете пешкир и он и даље не мирише, то је јасан знак да је време за нове пешкире у вашем дому.
Груби пешкири Ако су прошли месеци или године откако сте уживали у меким пешкирима, време је за нове. Могу бити грубе од уља за тело и остатака детерџента који се накупља унутар тканине. Ако је ваш пешкир нов и приметили сте изненадну промену у текстури, можда имате тврду воду или је време да промените детерџент за веш.
Боја пешкира бледи Ако сте купили шарене пешкире и приметили да се нијанса променила или једноставно не изгледају тако живо као пре, то је одличан изговор да одете у куповину нових. Међутим, ако су ваши пешкири бели и желите да их посветлите, коришћење избељивача је много јефтиније него да их потпуно замените.
На пешкирима имате трагова буђи Ако приметите мрље од буђи на пешкирима, потребно их је избацити. Ако је ово чест проблем, обавезно укључите вентилатор или отворите прозор у купатилу, најбоље током и после туширања. Ако немате ниједну од ових опција, остављање отворених врата може помоћи у смањењу влаге, што узрокује буђ.
Имате  рупе на пешкирима Пешкири нису дизајнирани да трају вечно, па ако су ваши поцепани или имају рупе, треба их заменити. Ако нисте сасвим спремни да их баците, размислите о томе да их поново користите за чишћење или сушење кућних љубимаца.
Koju odeću treba prati češće, a koju ređe?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Када је време да купите нове пешкире? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.